Skip to main content

Vandaag, 30 maart, is het Bewust Veilig-dag. Een dag waar we extra bewust bezig zijn met veilig en gezond werken. Veiligheid is een van de belangrijkste aspecten binnen onze organisatie, daarom zijn we vandaag ook deelnemer aan de Bewust Veilig-dag 2022. Een van de vijf strategische pijlers van BUKO Infrasupport is een hoge veiligheidsstandaard. Of het nu gaat om de veiligheid van onze medewerkers, onze opdrachtgevers of van de weggebruikers; we werken veilig of niet. Dit doen we met de juiste vakkennis, kwalitatief goed materieel én betrokken en bekwame medewerkers. Altijd en overal. Zodat iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuiskomt.

Een hoge veiligheidstandaard is niet vanzelfsprekend. Met het continu investeren in materieel en het beschikbaar stellen van de nodige veiligheidsrichtlijnen en -procedures ben je er nog niet. Het is het veiligheidsgedrag van de medewerkers en de aanwezige veiligheidscultuur binnen de organisatie die het verschil maken. Om het veiligheidsbewustzijn van onze medewerkers verder te verhogen en hiermee een bijdrage te leveren aan het versterken van de veiligheidscultuur binnen de organisatie is binnen BUKO Infrasupport vorig jaar (1 april 2021) een interne veiligheidscampagne van start gaan. Deze campagne is afgetrapt onder de noemer ‘Heb je vandaag bewust veilig gewerkt? Of heb je gewoon geluk gehad?’ Een belangrijke vraag die binnen onze branche vaker gesteld wordt.

Daarnaast sluit deze vraag goed aan op de drie B’s van BUKO. Deze 3B’s omschrijven de belangrijkste (gewenste) kenmerken van onze medewerkers: bewust, betrokken en bekwaam. In deze veiligheidscampagne wordt het belang van veiligheid en veilig werken op een interessante, begrijpelijke en laagdrempelig manier continu onder de aandacht gebracht. Vanuit de directie en het management wordt actief stilgestaan bij veilig werken in vlogs, locatie- en projectbezoeken en speciale veiligheidsbijeenkomsten. Ook zijn er veiligheidskranten en -banners gemaakt, worden er veiligheidstrainingen en -quizzen georganiseerd en worden medewerkers voorzien van actuele veiligheidsinformatie via tv-schermen op de vestigingen en in de bedrijfseigen BUKO app. Met deze app kunnen medewerkers overigens ook eenvoudig chatten met Vera – het digitale gezicht van onze KAM-afdeling – en kunnen medewerkers verbetervoorstellen en incidenten melden. Tijdens de Bewust Veilig-dag vieren we dat onze veiligheidscampagne één jaar oud is. Tevens is dit natuurlijk een mooi initiatief vanuit de branche waaraan wij graag meedoen en is dit voor ons het perfecte moment om de negende van onze in totaal twaalf gedragsregels te introduceren, namelijk: ik zorg voor een opgeruimde werkplek.

Om te vieren dat we het afgelopen jaar aantoonbaar SAMEN nog veilig zijn gaan werken hangen we vandaag de slingers op en is er taart bezorgd op onze 11 locaties.  Niets voor niets behaalde wij een score van 96% tijdens de certificatie op de Veiligheidsladder Trede 3. Daar zijn we enorm trots op! Tijdens de Bewust Veilig-dag zullen daarnaast diverse functionarissen, waaronder de directie- en de managementleden, diverse bedrijfs- en projectlocaties bezoeken in het kader van veilig werken.

Iedere dag zijn wij samen onderweg naar veiligheid.