Skip to main content

Per 31 oktober 2019 zijn BUKO Huisvesting en BUKO Bouw & Winkels verkocht aan Algeco. Algeco, Europees marktleider in modulaire bouw, verstevigt zo haar positie in Nederland en Europa. “Het is voor BUKO Huisvesting en BUKO Bouw & Winkels een nieuwe stap, een prachtige internationale stap waarmee verdere groei en ontwikkeling mogelijk zal zijn”, zegt Dick Burger namens Scheybeeck. Voor de 195 medewerkers en het management veranderen de werkzaamheden niet. De ondernemingen kunnen de komende drie jaar onder dezelfde naam hun activiteiten blijven uitvoeren.

BUKO Huisvesting en BUKO Bouw & Winkels – waaronder ook Variant Loodsenbouw valt – hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot gerenommeerde spelers in de modulaire bouw en verhuur van keten, loodsen, hallen, units en containers in Nederland. Het complete en kwalitatieve pakket waarmee zij de grootste landelijk opererende bouwbedrijven, projectontwikkelaars, retailers en gemeenten bedienen, heeft de interesse gewekt van Algeco.

Versnelde ontwikkeling
Een verdere professionalisering en digitalisering van de activiteiten onder Algeco plus de internationale schaal waarop geopereerd gaat worden, bieden BUKO Huisvesting en BUKO Bouw & Winkels grote kansen in de toekomst. “Deze ontwikkeling gaan wij uiteraard niet in de weg staan”, aldus Burger. “Neemt niet weg dat de beslissing om deze bedrijven los te laten niet eenvoudig is geweest. De wetenschap dat Algeco een zeer professionele internationale organisatie is, een betrouwbare en sterke partner, geeft het vertrouwen dat klanten en medewerkers in goede handen zijn.

Na de verkoop van BUKO Huisvesting en BUKO Bouw & Winkels blijven de volgende BUKO bedrijven binnen Scheybeeck: Boon Oil & Gas services, BUKO Autokraantransport, BUKO Infrasupport, BUKO Transport en ECO Toilet.

Mike Smith, Chairman Algeco: “BUKO Huisvesting en BUKO Bouw & Winkels zijn al meer dan 35 jaar specialist in tijdelijke huisvesting en uitgegroeid tot een indrukwekkende dienstverlener in de bouw en industrie. Deze overname stelt ons in staat om onze positie in Nederland verder te verstevigen en in Europa meer oplossingen aan te bieden die waarde toevoegen voor onze huidige en toekomstige klanten.

Over Algeco
Algeco is een toonaangevende zakelijke dienstverlener in Europa en Azië-Pacific, gespecialiseerd in modulaire ruimte. We creëren optimale ruimtes waarin mensen kunnen wonen, werken en leren. Algeco is actief in 22 landen met ongeveer 250.000 modulaire ruimte en verplaatsbare opslageenheden en 3.400 kamers voor accommodatie op afstand. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen. Het bedrijf opereert als Algeco in Europa, Elliott in het Verenigd Koninkrijk, Ausco in Australië, Portacom in Nieuw-Zeeland en Algeco Chengdong in China.
www.algeco.com

Over Scheybeeck
Scheybeeck is een familieparticipatiemaatschappij met een twintigtal deelnemingen actief in o.a. dienstverlening, verhuur en de logistieke sector. Ondernemingen met een sterk en ambitieus management die passen in onze familiecultuur. Wij ondersteunen hen met een klein team van professionals om hun ambities te kunnen waarmaken. Scheybeeck hecht aan een langetermijn relatie waarbij gezamenlijk wordt opgetrokken, maar met een grote autonomie voor onze mede-ondernemers.
www.scheybeeck.nl