Skip to main content

Met een heerlijk zonnetje en een prima temperatuur beloofde zondag 10 april een perfecte dag te worden voor de NN Marathon Rotterdam. Tussen 10 uur en half 11 verschenen duizenden fanatieke hardlopers aan de start op de Coolsingel. Klaar om een prachtig parcours van 42,195 KM door de Rotterdamse binnenstad af te leggen. Voor BUKO Infrasupport was het de elfde editie om de route te voorzien van alle benodigde tijdelijke verkeersmaatregelen.

Vanuit BUKO Infrasupport kijken we terug op een geslaagd evenement. De NN Marathon Rotterdam is een van de grootste publieksevenementen die wij vanuit BUKO faciliteren met tijdelijke verkeersmaatregelen. Dit alles begint met het opstellen van een uitgespreid verkeersplan van de stad Rotterdam, bestaande uit maar liefst 30 deeltekeningen. Daarnaast hebben we in totaal de volgende materialen ingezet:

  • Zo’n kleine duizend borden, waarvan ruim 250 parkeerverboden
  • 700 hekken, waarvan 150 A-hekken en 550 dranghekken met een C01 bord
  • 250 geleidebakens
  • 1400 verkeerskegels
  • 14 aktiewagens
  • 9 tekstwagens
  • 1 botsabsorber

Op de zondag waren er continu 22 collega’s die tussen 03.00 uur ’s ochtends en 00.00 uur in de avond in verschillende shifts op pad waren om alle tijdelijke verkeersmaatregelen klaar te zetten en weer te verwijderen. Op zaterdag was dit een kleinere ploeg die tussen 05.00 en 18.00 uur non-stop buiten waren. Daarbij waren er drie collega’s verantwoordelijk voor de coördinatie, waarvan er ook een collega in het verkeersactie centrum aanwezig was.

Door de inzet van al deze tijdelijke verkeersmaatregelen en de juiste coördinatie voor het tijdig afsluiten van wegen konden alle marathonlopers hun route veilig afleggen over een afgesloten parcours. Wanneer de laatste deelnemer gepasseerd was zorgden onze teams ervoor dat alle wegen weer open gesteld werden voor andere weggebruikers. Zodoende ondervond Rotterdam niet langer verkeershinder dan noodzakelijk.

Een kleine sfeerimpressie:

Naast de operatie tijdens het weekend zelf zit er ook veel voorbereidingstijd in een evenement van deze grootte. Niet alleen in afstemming en coördinatie, maar ook in het tekenwerk en het bestickeren van alle borden. Mede door de goede samenwerking tussen onze eigen collega’s én met de organisator Golazo Groep kijken we vanuit BUKO Infrasupport terug op een geslaagde editie. Het was een mooi hardloopevenement waarbij de Nederlandse records opnieuw verbroken zijn. Wij feliciteren Abdi Nageeye met zijn nationaal record. Hij is bovendien de eerste Nederlandse winnaar ooit van de in totaal 41 edities van de Rotterdamse Marathon. Bij de vrouwen werd de Nederlandse Nienke Brinkman knap tweede, eveneens met een Nederlands record. Een geweldige prestatie. Op naar 2023!