Skip to main content

Wist je dat er jaarlijks maar liefst 10.000 verkeersborden gestolen worden? Verkeersborden en straatnaamborden zijn een geliefd object om meegenomen te worden. Een verzamelaar dacht waarschijnlijk dat het egeltjesbord uit Gemeente De Bilt een mooie toevoeging was in de privé collectie. In korte tijd zijn de verkeersborden gestolen. Inwoners Charlotte en haar man René hebben zich hard gemaakt om er voor te zorgen dat de borden er in 2021 kwamen. Dat ze in 3 maanden tijd al gestolen zijn deed hen dus veel verdriet. Ze zochten de media op in de hoop dat de dief spijt kreeg en de borden (anoniem) zou terugbrengen. Helaas is dat niet gebeurd en daar wilden wij als BUKO Infrasupport ook niet op wachten. Zodra we dit treurige nieuwsbericht lazen via het Algemeen Dagblad zochten we contact met Charlotte. We boden aan om nieuwe egeltjes borden te maken én te plaatsen, inclusief anti-diefstal beugels.

Vandaag was het dan zover. In het bijzijn van burgemeester Sjoerd Potters van Gemeente De Bilt hebben wij 5 nieuwe egelborden geplaatst rondom Park Arenberg in De Bilt. Uiteraard was ook initiatiefneemster Charlotte Olthof-Juta aanwezig en Pim van de Veerdonk (Partij BeterdeBilt) en Yvo Kok-Palms (GroenLinks).

Ze hangen op veilige hoogte waardoor ze netjes voldoen aan de richtlijnen en ze zijn zoals beloofd door ons voorzien van anti-diefstal klemmen. Laten we hopen dat de speciale egelborden dit keer blijven hangen en de egeltjes in en rondom de tuin van Charlotte weer veilig kunnen oversteken. Door de verkeersborden zijn de weggebruikers zich bewust van de overstekende egeltjes en kan iedereen veilig gebruik blijven maken van de weg, ook de egels. Als echte dierenvrienden helpen we graag. Kleine moeite, groot gebaar. En wat fijn om de blije gezichten te zien van de diverse omwonenden nu de borden weer hangen!