Skip to main content

De afgelopen maanden heeft onze afdeling dynamisch verkeersmanagement een nieuwe verkeersregelautomaat ontwikkeld. Met de toevoeging van dit product aan ons portfolio kunnen wij aan iedere wens van een wegbeheerder op het gebied van tijdelijke verkeersregelinstallaties voldoen.

Zo biedt deze nieuwe automaat onder andere:

  • CCOL ondersteuning;
  • IVERA ondersteuning, voor communicatie met elke verkeerscentrale;
  • 42V LED-II modules, hierdoor is het mogelijk om delen van bestaande installaties over te nemen;
  • Inzet als iVRI.

Het laatste weekend van mei heeft de vuurdoop plaatsgevonden in Rotterdam. Na een aantal weken hard werken om alles voor te bereiden heeft ons team in twee dagen twee kruisingen overgenomen met onze nieuwe NEN gecertifieerde verkeersregelinstallaties. Met 60 verkeerslichten, 47 betonbakken, 3 tijdelijke zweepmasten en 2 automaten was dat een hele klus. De SAT (Straat Afname Test) is in aanwezigheid van de wegbeheerder naar volle tevredenheid uitgevoerd. De goede samenwerking tussen de mannen van dynamisch verkeersmanagement en de regiovestiging Rotterdam wisten we dit eerste werk tot een succes te maken.

Aannemer Heijmans zal de komende periode de verkeerlichten inclusief het kabelwerk vervangen. Omdat het om twee van de drukste kruispunten van Rotterdam gaat zijn er verschillende scenario’s bedacht. Tussen 09:30 – 15:00 uur versmallen we vanuit BUKO Infrasupport alles naar 1 rijbaan, het buiten de spits scenario. Dit doen we om de aannemer de maximale (veilige) werkruimte te geven. Buiten deze tijden geldt het in de spits scenario, hier blijven de meeste rijstroken beschikbaar voor het verkeer en heeft het openbaar vervoer een eigen rijstrook. Met gemiddeld 60 bussen per uur naar naastgelegen Zuidplein is dit ook nodig.

Mocht u meer informatie willen over het plaatsen van een tijdelijke verkeersregelinstallatie, neem dan gerust contact met ons op. We denken altijd graag mee over een passende oplossing voor een snelle en veilige doorstroom tijdens uw tijdelijke verkeerssituatie.