Skip to main content

Na vele maanden van voorbereiding met teamsessies en het vervaardigen van de verkeersplannen, zijn de werkzaamheden gestart bij de reconstructie van “De Bromtol” te Oosterhout.

Den Ouden Groep uit Schijndel gaat de bestaande rotonde vervangen door een turbo rotonde. Doordat de verkeersdrukte daar heel hoog is, is ervoor gekozen om een tijdelijke rotonde in het veld aan te leggen met ontsluiting op de bestaande wegen. Wij als BUKO Infrasupport hebben het verkeerstechnische gedeelte op ons genomen. Voordat het verkeer via de tijdelijke rotonde gaat rijden zijn er veel materialen aangevoerd. Om een indruk te geven o.a.: 2 tekstwagens, 300m stalen en beton barriers, 280 geleidebakens, 45 afzethekken, 138 rvv borden, 30 bijlage borden, 20 tekstborden/ routeborden en 1500m werkvak verlichting en op de dag van inwerkingstellen nog eens ongeveer 2 km gele tijdelijke markering met de benodigde haaientanden, bliksemschichten enz.
Nog niet meetellende dat er voor 1 dag ook nog eens ongeveer 60 tekstborden, 40 routeborden en een 20 tal rvv borden nodig zijn geweest om het verkeer in goede banen te leiden voor de omzetting. Wij bedanken Den Ouden Groep en de Gemeente Oosterhout voor de opdracht.