Skip to main content

Al jaren verzorgt BUKO Infrasupport de tijdelijke verkeersmaatregelen rondom het TT Circuit in Assen. Dankzij die jarenlange ervaring en goede samenwerking met het TT Circuit Assen (voor de kenners ook bekend onder de naam Circuit van Drenthe en The Cathedral of Speed) hebben we ook afgelopen weekend weer 166.000 bezoekers mogen ontvangen en ervoor gezorgd dat zij veilig van- en naar het circuit konden komen.

Ondanks de enorme toestroom van toeschouwers hadden mensen nauwelijks last van verkeersopstoppingen rond het circuit. Dat komt omdat er een goed doordacht verkeersplan ligt en we met een juiste logistieke planning en een enthousiast team collega’s ervoor hebben gezorgd dat alles op tijd gereed stond. Rondom het circuit is ook ruim voldoende parkeergelegenheid. Zo is er ruimte voor 25.000 auto’s en 13.500 motoren, waarvan er 11.000 zelfs overdekt kunnen staan. Vanaf afrit 31A van de snelweg waren er vier rijbanen ingericht om snel naar het circuit te rijden. Vanuit afrit 32 en de N33 waren er drie rijbanen beschikbaar in plaats van twee. Daarbij was continu één rijbaan beschikbaar voor uitgaand verkeer, nood- en hulpdiensten.

Na de instroom zorgen we met een korte, snelle ombouw dat alles weer gereed was voor de uitstroom na afloop van het evenement. Zo’n honderdtal borden zorgden voor de juiste bewegwijzering rondom het circuit. In totaal hebben we 1098 kegels en 450 meter barrier geplaatst om het verkeer in goede banen te leiden. Tot slot waren er een twintigtal verkeersregelaars van Synensis aanwezig om de toeschouwers de juiste kant op te begeleiden.

De 91e editie van de MOTUL TT Assen is op gebied van verkeer goed verlopen, maar ook het evenement zelf zorgde voor genoeg spektakel. Er was een ontspannen sfeer, zowel bij de organisatie als de bezoekers. Daarmee was het event na twee coronajaren weer als vanouds.

Vanuit BUKO Infrasupport kijken we terug op een zeer geslaagd weekend. Mooi om te zien dat ook onze eigen collega’s zo enthousiast zijn om mee te werken aan dit grote evenement. Iedereen bedankt daarvoor.