Skip to main content

De Gemeente Rotterdam is momenteel alle verkeerslichten aan het vervangen op de Maasboulevard tussen de Schiedamsedijk en de Burgemeester Oudlaan. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de Top 10 grote werkzaamheden waar de Gemeente Rotterdam in 2021 en 2022 aan werkt om Rotterdam bereikbaar, aantrekkelijk en veilig te houden. Om de doorstroming voor de weggebruikers te waarborgen tijdens deze werkzaamheden zijn onze NEN gecertifieerde verkeersregelinstallaties ingezet. Tijdens de eerste vervanging in dit project (Maasboulevard x Oostmolenwerf) hebben wij een koppeling gerealiseerd met de Boerengatbrug.

Dankzij aanwezige noodstroom blijft de tijdelijke VRI functioneren wanneer de spanning tijdens de vervanging van de bestaande kast wordt losgekoppeld. Tijdens de projecten in Rotterdam halen we veelal onze spanning uit de bestaande automaat. Wanneer deze gedurende het werk wordt losgekoppeld blijft onze tijdelijke VRI dankzij een ingebouwd accupakket nog enkele uren draaien.

Op 4 oktober zijn we gestart met de werkzaamheden en momenteel worden de laatste 2 kruisingen van dit jaar afgerond. Op 4 januari gaan we weer verder en worden de kruisingen met de Willem Ruyslaan, Brugemeester Oudlaan en Honingerdijk aangepakt.

LeesĀ hier meer over onze afdeling Dynamisch Verkeersmanagement of neem contact op met Thijs Lamers (Manager Dynamisch Verkeersmanagement) via tlamers@buko.nl of via 030-3031309.