Skip to main content

In samenwerking met BTS en MAN Truck & Bus hebben we een zeer speciale nieuwe MAN TGS 40.470 ontwikkeld. Deze MAN is uitgevoerd met een 470 PK Euro 6E motor goedgekeurd voor 100% HVO, een volledig elektrisch werkende 92 Ton Meter Palfinger autolaadkraan en een gewicht onder de 30 ton. Deze truck voldoet volledig aan de huidige eisen, zoals dat vereist wordt door de stad Amsterdam.

BUKO Transport zet dagelijks een vloot van 90 trucks in. Een specialisme is de inzet van 20 trucks met autolaadkraan. Algemeen Directeur Wouter Langendijk: ,,Wij zetten onze voertuigen ondermeer in voor het vervoer van kantoorunits en voor het werken aan daken. Eén van onze vaste opdrachtgevers is Patina Dakdenkers, een bedrijf dat werkt onder andere voor grote woningbouw corporaties in Amsterdam. Voor dat werk hebben we een truck nodig die voldoet aan de eisen die Amsterdam stelt. Dat betekent korter dan 10 meter en met een eigen gewicht onder de 30 ton.’’

Elektrisch en HVO 100
De MAN TGS 40.470 8×2-6 werd door Wierda Voertuigen Techniek voorzien van een Wide Spread tandemstel, waardoor het laadvermogen steeg naar 12 ton. Vervolgens werd een Hybride PTO opgebouwd, waarmee de autolaadkraan volledig elektrisch werkt. ,,Daardoor werkt de autolaadkraan stil en schoon wat een belangrijke duurzaamheidslag is. De truck zelf rijdt op HVO 100, waardoor we een zo duurzaam mogelijke oplossing bieden voor in de binnenstad’’ aldus Wouter Langendijk.

Werken in stilte
De Palfinger autolaadkraan heeft een bereik van 37 meter. Wouter Langendijk: ,,Bijkomend voordeel van elektrisch kranen is dat de chauffeur dankzij de stilte op het werk nu nog beter kan communiceren met de dakdekkers en omstanders. Dat zorgt voor rust en meer veiligheid.’’

Multifunctioneel voertuig
De MAN werd door Rijkhoff Autolaadkranen BV uit Wormerveer voorzien van de autolaadkraan en Stam bv bouwde de multifunctionele uitschuifbare opbouw, met twistlocks, meerdere rongposities en de fraaie RVS kisten op. Hierdoor ontstond een fraai en multifunctioneel voertuig.

#wijzijnbuko #innovatie #verduurzaming